Delf Dalf European Label
The Deutsches Sprachdiplom eTwinning

Esbovikens gymnasium

Esbovikens gymnasium är en skola med omkring 600 elever, starka traditioner (skolan grundades år 1923) och en personal med höga yrkeskunskaper. Professionaliteten genomsyrar hela utbudet av skolaktiviteter. Med individuellt uppställda läroplaner skapas goda möjligheter för eleverna att nå sina framtida mål.

Jylla – en skola med tyngdpunkt på språkutbildning

Esbovikens gymnasium, kallat Jylla, har en bred kurspalett som skapar utmärkta möjligheter för eleverna att kunna fördjupa sig i sina studier med ro och lärarstöd. En viktig motivationsfaktor är den goda atmosfären och den avslappande miljön skolan erbjuder. Framtidens beslutsfattare har här en solid grund för sina vidarestudier efter sin tid i Jylla.

Språkstudier och internationell prägel är två av skolans prioriteringar. Jylla har tilldelats den europeiska utmärkelsen för språkprojekt för utmärkt utbildningsstandard i ämnena. Det finns många olika språkkurser i programmen. Som exempel har eleverna i tyska möjlighet att ta Deutsches Sprachdiplom språkcertifikat. För studenter som läser franska eller engelska erbjuds förberedande kurser för Delf- och Cambridge First Certifikate -examina.

Språkprogram

A-språk: engelska, franska, svenska, tyska och ryska.

B-språk: svenska, franska, tyska, ryska, spanska och italienska.

Varje år finns det flera internationella studieprojekt på Jylla. Under åren har studenter från vårt gymnasium deltagit i studieresor bland annat till Shanghai, Barcelona, London, Stockholm, St Petersburg, Rom, Nice och Berlin. På Jylla tränas eleverna inför framtiden genom att använda den allra senaste tekniken som finns tillgänglig för skolvärlden, och genom att erbjuda ett brett utbud av kurser till de studerande. De som är intresserade av näringsliv kan ta en komplett företagsentreprenörskurs som omfattar moduler inom företagsekonomi, matematisk ekonomi, affärsengelska och en praktikkurs i entreprenörskap. Och motsvarande finns för andra ämnen.

Tack vare det stora utbudet på Jylla är alternativen många för den studerande. Det är enkelt att välja egna kurser och skapa en studieplan och ett schema som passar individuella mål. Det finns möjlighet att kombinera gymnasiestudierna med idrottstillval. I naturvetenskap erbjuder Jylla utmärkta kurser som förbereder eleverna för gymnasieexamen och därtill vidarestudier i ämnena. En av höjdpunkterna är studieturen till Schweiz där studenterna besöker CERN (Europeiska organisationen för kärnforskning). Studenterna besöker också Helsingfors universitet i sin bekantning med akademiska studier.

En modern skola

Jylla är en nyrenoverad skola, utformad för att skapa en stimulerande och rogivande studieatmosfär. Nya Jylla är modernt med fräscha lokaler och klassrum utrustade med den senaste presentationstekniken till gagn för både elever och lärare. Alla klassrum håller hög teknik- och IT-maskinstandard. Skolan vill förbereda eleverna inför framtidens snabba föränderliga värld.

Vi välkomnar dig till Jylla!

Gatuadress: Opettajan tie 3, Espoo
Postadress: PL 3435, 02070 ESPOON KAUPUNKI