eTwinning

Jyllan ranskanlukijoiden eTwinning-projekti norjalaisen lukion kanssa

Jyllan ranskanopiskelijat ovat päässeet tutustumaan norjalaisiin ranskanlukijoihin eTwinningissä:

Jyllan ranskanlukijoiden eTwinning-projekti norjalaisen lukion kanssa

 

eTwinning- projekti italian alkeissa

Espoonlahden lukiossa on mahdollista lukea italiaa kolme kurssia. Tunneilla pyrimme heti aitoihin kielenkäyttötilanteisiin ja näissä on mainiona apuna eTwinning. Tänä syksynä, kun taaskaan ei koronan takia voinut matkustaa, oli apunamme eTwinning ja ranskalaiset italian opiskelijat Liévinissä heidän italialaisen opettajansa johdolla.

Aluksi opiskelijamme kirjoittivat viestejä ranskalaisille ystävilleen ja tietenkin italiaksi. Näin kieltä opittiin siinä tahdissa, missä se tuli tarpeeseen. Ensin esittäytyminen, mutta sitten jo vaikeampaa sanastoa. Opiskelijoilla heräsi luonnollinen halu oppia lisää, jotta he saivat kerrottua itselleen tärkeistä asioista.

Samalla opittiin myös Italian kulttuurista, kun teimme toisillemme erilaisia tietovisoja. Emme myöskään unohtaneet omia kulttuureita, vaan samalla opimme Ranskasta ja ranskalaiset Suomesta.

Projekti huipentui interaktiiviseen tarinaan, jossa suomalainen Emma ja ranskalainen Thomas tapaavat Milanossa. Opiskelijat keksivät nämä henkilöt ja heidän tarinan, joka eteni vuoroviikoin suomalaisten ja ranskalaisten kirjoittamana. Tarina kirjoitettiin tietenkin italiaksi. Tarinaan saimme laitettua paljon kulttuuritietoutta Suomesta ja Ranskasta Italiaa unohtamatta.

Tässä vielä linkki kirjaamme, jonka teimme tarinasta:

https://www.canva.com/design/DAEPolUAVTM/3QOtnRiuLc4JKoEmjOJjtg/view?utm_content=DAEPolUAVTM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

 

 

A spasso per l’Europa (Matkalla Euroopassa)

Espoonlahden lukion italian opiskelijat osallistuivat lukuvuoden 2019-2020 aikana eTwinning-projektiin ranskalaisen ja kroatialaisen lukion italian opiskelijoiden kanssa. eTwinning osoittautui erinomaiseksi tavaksi edistää kansainvälisiä suhteita varsinkin loppukeväästä, kun korona esti mahdollisuuden opintomatkoihin. eTwinning on yhteisö ja kansainvälistymisen verkkotyökalu, jossa voi tehdä erilaisia projekteja. Oppilaille eTwinning tarjoaa mahdollisuuden oppimiseen, kotikansainvälistymiseen ja  yhteydenpitoon toisen maan samanikäisten oppilaiden kanssa. Vieraat kielet ja kulttuurit tulevat tutuiksi digitaalisessa oppimisympäristössä.

Meidän projektimme oli nimeltään A spasso per l’Europa (Matkalla Euroopassa). Projektin työkieli oli italia ja opiskelijamme viestivät hienosti, vaikka olivat vasta aloittaneet kielen opiskelun. Projektin aikana kerroimme opiskelustamme, vapaa-ajastamme, maamme tavoista ja juhlista sekä lopuksi korona-aikana päädyimme laittamaan italialaista ruokaa kukin omissa kodeissamme. Reseptit ja ruuanlaiton valmistusvaiheet jaoimme lopputuotoksessamme, joka on digitaalinen lehti.

Tulemme jatkamaan lukiossamme näitä erilaisia eTwinning-projekteja ainakin ranskalaisten ja italialaisten koulujen kanssa. Projekteista voi syntyä vaikka minkälaisia kansainvälisiä kontakteja ja tulevia opintomatkoja sekä pitkäkestoisia ystävyyssuhteita.

Tässä vielä linkki lehteemme:

https://madmagz.com/fr/magazine/1775116#/