eTwinning

Espoonlahden lukion italian opiskelijat osallistuivat lukuvuoden 2019-2020 aikana eTwinning-projektiin ranskalaisen ja kroatialaisen lukion italian opiskelijoiden kanssa. eTwinning osoittautui erinomaiseksi tavaksi edistää kansainvälisiä suhteita varsinkin loppukeväästä, kun korona esti mahdollisuuden opintomatkoihin. eTwinning on yhteisö ja kansainvälistymisen verkkotyökalu, jossa voi tehdä erilaisia projekteja. Oppilaille eTwinning tarjoaa mahdollisuuden oppimiseen, kotikansainvälistymiseen ja  yhteydenpitoon toisen maan samanikäisten oppilaiden kanssa. Vieraat kielet ja kulttuurit tulevat tutuiksi digitaalisessa oppimisympäristössä.

Meidän projektimme oli nimeltään A spasso per l’Europa (Matkalla Euroopassa). Projektin työkieli oli italia ja opiskelijamme viestivät hienosti, vaikka olivat vasta aloittaneet kielen opiskelun. Projektin aikana kerroimme opiskelustamme, vapaa-ajastamme, maamme tavoista ja juhlista sekä lopuksi korona-aikana päädyimme laittamaan italialaista ruokaa kukin omissa kodeissamme. Reseptit ja ruuanlaiton valmistusvaiheet jaoimme lopputuotoksessamme, joka on digitaalinen lehti.

Tulemme jatkamaan lukiossamme näitä erilaisia eTwinning-projekteja ainakin ranskalaisten ja italialaisten koulujen kanssa. Projekteista voi syntyä vaikka minkälaisia kansainvälisiä kontakteja ja tulevia opintomatkoja sekä pitkäkestoisia ystävyyssuhteita.

Tässä vielä linkki lehteemme:

https://madmagz.com/fr/magazine/1775116#/

Kalenteri Jyllan kalenteri
tiistai
29
syyskuu
keskiviikko
30
syyskuu
perjantai
2
lokakuu
Katso koko kalenteri