Venäjä

Katso ja lue viime vuosien matkaprojekteista.

2016

Kirkkoja, keilailua, kieltä ja kulttuuria Pietarissa.
Venäjän opiskelijat bongasivat kulttuurinähtävyyksiä kiertoajelulla, testasivat kielitaitoaan ostamalla blinejä ja matkamuistoja. Venäjän maantiede hahmottuu hienosti Grand Maketa pienoismallimuseossa ja Pietarin kaupungin suuruus Iisakin kirkon kupolista katsottuna. Opiskelijat kävivät kahdessa koulussa: Pietarin suomalaisessa koulussa ja Jyllan ystävyyskoulussa nro 200. Venäjän kirkkohistoria avautui mm. Verikirkon, Iisakin kirkon ja Marian kirkon kautta. Vapaa-ajalla seikkailimme ruuhkaisissa metroissa, keilaamassa, 7D erikoisefektielokuvissaa ja kauppakeskuksissa.

Venäjä

Venäjä

Venäjä

Venäjä

2015

Kivaa/roligt Pietarissa, miten Suomi ja suomalaisuus, Ruotsi ja ruotsalaisuus näkyvät Pietarissa.

Espoonlahden lukion venäjän kielen ryhmä kävi opintomatkalla Pietarissa joustoviikolla. Juu, taas, jälleen kerran… Matka lähimetropoliin kannattaa, seikkailu on lähempänä kuin uskotkaan! Tällä kertaa matkakertomus lähtee matkakohteemme alkukirjaimista, Majakovskin futurismityyliin! Matkan teemana oli suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden näkyminen Pietarissa. Siksipä hankenimeksi muotoitui “Kivaa och roligt Pietarissa!”

Matkalla mukana olivat Humisto Roosa, Kettunen Markku, Käkelä Mikke, Myllynen Chris, Niinivirta Emilia, Nikkinen Veli-Mikko, Rauhala Luukas, Sakki Julius, Siltala Akseli, Suominen Eetu, Sutinen Suvi, Särkilahti Joonas, Söderena Oona, Tikanmäki Karisma, Turkka Rasmus, Turunen Aaro, Turunen Lotta sekä vahvistuksena Haapamäki Siru Olarin lukiosta ja Huhtanen Pekka Kaitaan lukiosta. Opettajina mukana häärivät Piispanen Sirpa ja Oksanen Salla.

Venäjä

Parasta matkalla oli irtautuminen kouluarjesta, uusien paikkojen tutkailu ja kokeilu puhua venäjää…
Innostunut vastaanotto odotti oppilaita koulussa numero 200. Kommunikaatiota virisi eri kielillä. Meidän porukkamme esitteli pietarilaisille Suomen musiikin helminä artistit Cheek ja Kasimir. Anteeksi Antti Tuisku, tällä kertaa jäit Rovaniemelle!
Espoonlahtelaisia ei häirinnyt edes sade, kun kävimme katsomassa jalkapallo-ottelua. Vastakkain olivat joukkueet Pietarin Zenit ja Sevilla. Laulu raikui ja rumpu pärisi. Yleisin kannustushuuto oli Зенит вперёд! (Zenit vperjod, Zenit eteenpäin)!!
Teatteriesitys Litsedei-teatterissa oli haastava, mutta jännä. Nuoret näyttelijät esittivät sketsejä yleisön antamien vihjeiden perusteella. Teemat vaihtelivat avaruudesta uimiseen, Putinia unohtamatta.
Aurinko helli matkalaisia, ainakin yhtenä päivänä. Myönnettäköön, että yhtenä päivänä satoi jopa lunta. Kyllä kevät Pietarissa voi yllättää!
Ruotsin kieltä, näkyikö sitä matkalla? Jovisst, vi såg Katarina kyrkan vid Nevski Prospekt. Salla var jätteglad!
Iiiik! Mukana matkalla oli myös kuusi vireää vantaalaista opiskelijaa.
Ja kuka oli Majakovski? Tapasimme hänet seinämosaiikkina Majakovskin metroasemalla. Hän oli 1900-luvun alussa vaikuttanut tulisieluinen runoilija ja kirjailija. Vladimir Majakovski on sanonut “Taide ei ole peili, joka kuvastaa maailmaa, vaan vasara, jolla sitä muokataan.” Tiedätkö mitä, Vladimir? Sirpa ja Salla voisivat muokata ajatustasi ja sanoa, että vieras kieli voi toimia vasaran tavoin, sillä voi työstää ja saada aikaan upeita asioita!!! Da, da, daa, kiitoksia matkaseurasta, venäjän opiskelijat!
PII

Venäjä

Ystävällisin matkaterveisin Sirpa Piispanen

Venäjän ja englannin opettaja, Espoonlahden lukio

puh. 050 – 344 71 41

2014

Opintomatkalle Pietariin? No, mikä ettei! Huhtikuussa 2014 joukko espoolaisia ja vantaalaisia lukiolaisia teki opintomatkan Pietariin Jyllan venäjän opettaja Sirpa Piispasen johdolla.

Venäjä

Opintomatkan teemana oli venäjän kielen taitojen parantamisen lisäksi valokuvaus ja projektimme nimi oli ”Pietari espoolaisen nuoren silmin.”

Venäjä